Началото и сега

Фирмата е създадена през 1993 година. Основателят Недко Митев Недков е агроном по образование ( завършил е Висш Селскостопански Институт Пловдив ) и започва да обработва земя под аренда в с.Овчарово, Общ.Добрич където е и настоящата производствена база. Постепенно увеличава обработваемата земя от 4 000 дка, за да достигне до сегашните 60 000 в сърцето на Добруджа. Първоначално основен отрасъл е растениевъдството, в последствие се добавят млечни продукти и месопроизводство. Всичко останало е подчинено и свързано с производството на мляко и млечни продукти – кисело мляко, сирене, сметана и масло . Вече отглеждаме зърнени култури само и основно, за да получават нашите животни качествена храна, за която сме сигурни, че е чиста и немодифицирана. Месо се произвежда само от мъжките телета, а от растителните култури продаваме част от слънчогледа.

b

a

Нашите нововъведения и спазени традиции

Стремежа ни винаги е бил не само да се разрастваме, а и да предлагаме висококачествена продукция. Производствената ни база е оборудвана с всички необходими съвременни технологии, осигуряващи максимален комфорт за животните и оптимален контрол върху всички процеси за нас. Освен на нашите специалисти, се доверяваме и на такива от чужбина, с които се консултираме ежемесечно. Относно производството на млечни продукти – изцяло се доверяваме на нашите традиции и използваме само български закваски и мая. В млечните ни продукти няма стабилизатори или каквито и да било добавени масла, подобрители или овкусители. Смятаме, че традиционните български млечни произведения са повод за гордост и за нас е чест да ги произвеждаме от съставки, използвани векове наред. Благодарение на дългогодишния ни опит и желание за усъвършенстване, успяваме да обединим най-доброто от старото и новото като резултата е висококачествени мляко, сирене, сметана, кисело мляко и масло.

Мечтите ни за бъдещето

Освен желанието ни да продължим традицията на автентичния български вкус при производството на нашите млечни продукти, считаме, че е една достойна и постижима цел, изнасянето на тези продукти извън границите на страната ни. Тъй като вкусовите качества и цената на нашите кисело мляко, сирене, сметана и масло са изключително конкурентноспособни и не само не отстъпват по нищо на тези, от други части на света, а и са уникални по своя произход и състав (напр. Lactobacillus bulgaricus в киселото мляко) благодарение на т. нар. IFS сертификат, имаме възможност да изнасяме нашата млечна продукция в чужбина, с твърдото намерение да се наложим трайно на чуждите пазари.

Създаваме нови работни места

Процеса на постепенното нарастване на производството ни, изисква и допълнителното наемане на служители, но има и още един фактор, който налага това – изграждането на наша дистрибуторска мрежа. Дългогодишният ни опит в сферата на търговията е доказал, че личният контакт с клиента е от изключително значение и, затова, го поверяваме на пряко назначени от нас специалисти. Независимо, дали става въпрос за страната, или за чужбина, общуването с настоящи и бъдещи клиенти, се осъществява от хора, преки служители на фирмата, които са преминали специално обучение при нас, запознати както с нашите месни и млечни продукти, така и с целия производствен процес. Хора, които споделят нашите ценности в работата и се гордеят и вярват в това, което предлагат.

И на последно място, но не по важност

Бихме искали да споделим за поредният успех на фирма Недко Недков-Овчарово ЕООД при усвояването на благата, с които ни дарява майката природа. Неведнъж споменаваме „затворен цикъл“ и когато го казваме, наистина имаме предвид точно това. Органичните отпадъци от нашите животни се усвояват по максимално природосъобразен начин като една част от тях се използват за наторяване на насажденията ни, а останалото – за производство на т.нар. „зелена енергия“ – биогаз. Това е нашият начин да бъдем полезни за себе си, за клиентите си и за земята, без която не можем.

c

wrtiting paper sitesgrammar spell check