Защо избрахме Холщайн и за месото?

Когато мигриращи европейски племена се заселват в Холандия преди близо 2000 години, те искат да имат животни, които ще помогнат за оптимално използване на земята. Два вида крави са били кръстосвани, за да се получат  животни, които да са най-ефективни, произвеждащи най- много мляко с ограничени хранителни ресурси. Резултатът е черно-бяла млечна крава, известен днес като Холщайн.

Когато пазарите  на мляко в Америка започват да се развиват, млечните животновъди се обръщат към Холандия за добитъка си. Уинторп Ченери, селекционер от Масачузетс, закупил  крава от холандски шкипер в Бостън през 1852. Кравата снабдявала екипажа на кораба с прясно мляко по време на цялото пътуване от Холандия до САЩ. Ченери останал изключително доволен и продължил да внася още животни през следващите години и да популяризира породата. В крайна сметка, тя има толкова голям успех, че през 1885 г е основана Холщайн –Фризийска Асоциация в Америка.

Това е накратко за породата, която освен, че осигурява изключително висок млекодобив е и отличен източник на качествено месо. Холщайн не отстъпва по нищо на  породите, отглеждани само за месо. Точно обратното, при правилно хранене и адекватно отглеждане, телешкото от Холщайн е много вкусно и сочно.

Акцентираме върху факта, че в стопанство Недко Недков – Овчарово,  държим на качеството и чистотата на фуража, с който храним животните си; на условията им на живот вътре в помещенията и навън, където им е предоставено 400 декара свободно пространство . Всичко това дава пряко отражение  върху количеството и качеството на месото, което те ни осигуряват.

Месото, достигащо до крайния потребител е само от телета от фермата на Недко Митев Недков, отгледани с грижа, внимание и под строг ветеринарен контрол. Целият процес е механизиран, с най-доброто от техниката и електрониката, за да се подсигури оптимален контрол и качествена продукция.

Целта ни е да поддържаме постоянно един и същ висок стандарт и да даваме всичко от себе си, за да направим това възможно, а месото от  животните ни да бъде винаги желано от  нашите клиенти.

Вижте как използваме органичния отпадък в нашата ферма в село Овчарово, без да вредим на природата.

Добруджанска Млечна Компания
Добруджанска Млечна Компания